blog.petrloukota.cz

Blog o cestování po Evropě i USA

Petr Loukota
Ahoj, vítejte na mém blogu o cestování.
Najdete zde články, ve kterých snad naleznete inspiraci nebo zavzpomínáte na své vlastní cesty.
společnost

Napsal jsem několik článků o nás všech – o lidech, o jejich názorech, postojích a myšlení. V této rubrice tak najdete články především k zamyšlení.

6. 1. 2015 osobní rozvoj, společnost 2 minuty čtení

Leden je srandovní roční období – všichni začínají jíst zdravě, sportovat, podnikat a skoro nikomu to nevydrží déle než týden. Přitom psychická příprava u většiny probíhá už od poloviny prosince: „Prvního ledna přestanu kouřit,“ říká Pepíček, který už pět let kouří dvě krabičky cigaret denně. „Prvního začnu hubnout,“ mumlá Mařenka třicátého dvanáctý, její slova však zůstávají zaklíněná někde v ústech mezi kusy vánočního cukroví. Je vám to povědomé? A co takhle novoroční předsevzetí dodržet? Řeknu vám, jak na to.

Prvního ledna je pozdě

Tak za pravé: S novoročním předsevzetím se nezačíná na Nový rok, ale uznávám, že je to matoucí. Jak se dočtete třeba v knize Konec prokrastinace, vůle je jako sval – můžete ji posilovat, ale naložíte-li si příliš velkou váhu, sval to nevydrží a je po všem. A přesně tomu napomáháte, když jste nikdy nesportovali a najednou chcete běhat sto kilometrů denně (to není překlep). Proč si myslíte, že váš život se na Nový rok z ničeho nic změní? Že najednou budete všechno dělat jinak? To jen proto, že v kalendáři stojí 1. 1.? Opravdu?

Novoroční předsevzetí si promyslete začátkem prosince a s jeho plněním začněte nejméně dva tři týdny před Novým rokem. Tedy v polovině prosince. Ne, nedělám si srandu, to slovo „novoroční“ je tam na zmatení nepřítele. Budete mít dostatek času vytvořit si návyk a snadno si odpustíte případná selhání (čtrnáct dřepů místo patnácti). Prvního ledna už budete dostatečně aklimatizovaní a s činností začnete naplno, aniž byste se do ní museli nutit. Pokračovat ve čtení

29. 3. 2014 společnost 3 minuty čtení

Všechno. Především to, že vůbec nejde o copywriting, protože ten se za takovou cenu dělat nedá. Cílem copywritingu je vytvořit na dané téma texty, které přilákají zákazníky, zajistí vám první příčky ve vyhledávačích, vydělají vám peníze. A to za 60Kč / NS udělat nelze.

„Lze. Denně nám píší desítky copywriterů, kteří jsou za tuto cenu ochotni psát.“

Nelze. Nepíší vám copywriteři, kteří jsou za tuto cenu ochotni vytvořit „texty, které vám vydělají peníze“. Píší vám studenti a brigádníci, kteří jsou za tuto cenu ochotni napsat „texty“. Nic víc.

„To říkáte vy. My jsme s kvalitou textů spokojeni.“

Kvalitní texty vyžadují čas. Je zapotřebí se seznámit s produktem či společností, pro kterou jsou texty vytvářeny, a nastudovat problematiku, které se texty týkají. Texty je třeba cílit na konkrétní skupiny čtenářů, je třeba do nich zakomponovat klíčová slova a dodržovat zásady SEO, aby se líbily vyhledávačům. A další.

Uvedu dva příklady, jak vznikají kvalitní texty u VašeTexty.cz.

Příklad 1: Ozvala se nám společnost Daimond s.r.o. s požadavkem napsat texty na téma vzduchotechnika a chlazení na jejich web. Po dohodě podmínek spolupráce jsme se pustili do práce. Ta začala seznámením se společností a danou problematikou. Při něm nevznikla ani čárka, ovšem pro napsání kvalitních textů je takové seznámení naprosto nezbytné. Následovalo vyhledání odborných zdrojů (včetně zdrojů v cizích jazycích) a prozkoumání, co a jak nabízí konkurence. Teprve poté jsme začali psát. Po vyhotovení textů, zapracování připomínek a schválení textů jsme je umístili na web společnosti, pomocí klíčových slov provázali jednotlivé sekce a podsekce a vše připravili na spuštění PPC kampaně. A výsledek? Texty, se kterými jsme spokojeni my i společnost Daimond, texty, které žádná jiná společnost na českém internetu nemá. A to se za 60Kč / NS udělat nedá. Pokračovat ve čtení

7. 4. 2013 společnost 2 minuty čtení

Slovo introvert je dost relativní, tak vám radši řeknu, co si pod ním představuji. Když někdo málo mluví, je to pro mě typickej introvert. To já nejsem, já mluvím docela dost. Zajímavější je ale druhý úhel pohledu, a sice že introvert je člověk, který nevyhledává větší společnost a kulturní akce. A to jsem typickej já. Dřív jsem si myslel, že v tom jsem sám, čím dál víc ale zjišťuji, že takových lidí je hodně. Jen o nich není tolik slyšet.

Možná už vám to taky někdo řekl. Že jste nespolečenští a že se neumíte bavit. To jsou časté argumenty, proč jste jednoznačně divní. Hlavně ten druhý je klíčový. Prostě když neděláte to, co většina a co se pak obecně zažije jako normální, tak jste divní. Nemám rád tyhle měřítka. Že když nejdu na zábavu (vidlácký slovo čoch odmítám používat), která je v okruhu 20km, tak jsem divnej. A že prý nebudu mít kamarády a že prý si nenajdu partnerku. Stejně tak nemám rád plesy ani hody. Prostě nic, kde se shluknou desítky či stovky lidí a jdou se bavit. A řeknu vám proč. Protože mně to zábavný nepřipadá. Pokračovat ve čtení