blog.petrloukota.cz

Blog o cestování po Evropě i USA

Petr Loukota
Ahoj, vítejte na mém blogu o cestování.
Najdete zde články, ve kterých snad naleznete inspiraci nebo zavzpomínáte na své vlastní cesty.
polsko
10. 6. 2016 cestování 3 minuty čtení

Miluji cestování. A ze všeho nejradši cestuji bez zbytečných zavazadel. Proto jsem si v polovině května vzal jen pas a platební kartu a vyrazil do nedalekého Krakova, kterému se přezdívá nejkrásnější město Polska.

Z Brna autobusem za 5 hodin

Cestu jsem si rozmyslel asi 14 dní předem. Po týdnu jsem konečně koupil jízdenku a zarezervoval ubytování. Tentokrát jsem nevyužil oblíbený Student Agency, ale jakousi společnost, co jezdí do Krakova přímo z Brna za 5 hodin. Hned na nádraží to bylo poměrně zajímavé – při rezervaci vypadal bus plně, ale nakonec nás jelo asi pět. Řidič mluvil polsky (asi), takže jsem mu nerozuměl ani slovo. Jen jsem pochopil, že si mám nastoupit.

Cesta tam se obešla bez komplikací. Mnohem lepší to bylo na cestě zpátky. Měli jsme jet ve 23:30 z autobusového nádraží. Když jsme tam ale přišli, žádný bus do Prahy nikde napsaný nebyl. Jak se půl dvanáctá přiblížila, objevily se dvě Číňanky/Japonky a ještě asi dva lidi, co měli stejný lístek jako my. Tak jsme společně čekali v hale, co byla naštěstí otevřená. Hodinu. Dvě. Tři. Teprve o půl třetí ráno přijel nějaký autobus, řidič na náš lístek řekl (asi) rusky „Da, da“ a jelo se. Zlatý Student Agency. Pokračovat ve čtení