blog.petrloukota.cz

Blog o cestování po Evropě i USA

Petr Loukota
Ahoj, vítejte na mém blogu o cestování.
Najdete zde články, ve kterých snad naleznete inspiraci nebo zavzpomínáte na své vlastní cesty.
slovensko

Na Slovensko jsem hodně jezdil jako malý s rodiči a dnes se tam rád vracím. Ve svých článcích přináším rady a tipy nejen ohledně hlavního města Bratislavy. Na Slovensko můžete jet pohodlně autem nebo autobusem.

20. 6. 2016 cestování 2 minuty čtení

V Bratislavě jsme byli loni v květnu, ale byla to už moje druhá návštěva. Tentokrát jsme jeli autem (žádný Student Agency), protože jsme v závěru chtěli navštívit také nedalekou zříceninu hradu Devín.

V tomto článku vám dám tip na ubytování a řeknu vám, co se mi v Bratislavě líbilo nejvíce.

Parkování ve městě zdarma

Parkování je opravdu zdarma, ne že jsme jen odjeli bez placení. Ve městě jsou parkoviště, kde můžete stát dva dny, a nic nezaplatíte. My si vybrali to u mostu s UFO restauraci, takže jsme hned měli co obdivovat. Jak jsme most přecházeli, koukali jsme na Bratislavský hrad. Poté jsme se vydali po břehu Dunaje směrem ke galerii Eurovea a cestou minuli několik památek. Galerii doporučuji si projít – po obou stranách je co k vidění. A také se v ní dobře najíte, což jsme udělali v podvečerech. Pokračovat ve čtení

18. 6. 2016 cestování 2 minuty čtení

V listopadu jsem se vydal do Košic. Jel jsem tam v rámci mého tehdejšího doktorského studia přednášet na konferenci WIKT. A jako nadšený cestovatel jsem si to samozřejmě užil a těšil se, že poznám město, do kterého bych se bez příležitosti asi jen tak nevypravil.

Jel jsem sám

Předně chci říct, že jsem tentokrát necestoval ani ve dvou, ani ve třech, ani ve čtyřech, ale sám. Nemůžu říct, že bych si to užil víc nebo míň, je to zkrátka úplně jiné. Získáte naprostý pocit svobody, cokoliv se přihodí, musíte řešit, jste sami ve městě, kde nikoho neznáte. Pokud jste to nikdy nezažili, tak rozhodně doporučuji, abyste se někdy někam takhle vypravili. Pokračovat ve čtení