blog.petrloukota.cz

Blog o cestování po Evropě i USA

Petr Loukota
Ahoj, vítejte na mém blogu o cestování.
Najdete zde články, ve kterých snad naleznete inspiraci nebo zavzpomínáte na své vlastní cesty.
20. 6. 2016 cestování 2 minuty čtení

V Bratislavě jsme byli loni v květnu, ale byla to už moje druhá návštěva. Tentokrát jsme jeli autem (žádný Student Agency), protože jsme v závěru chtěli navštívit také nedalekou zříceninu hradu Devín.

V tomto článku vám dám tip na ubytování a řeknu vám, co se mi v Bratislavě líbilo nejvíce.

Parkování ve městě zdarma

Parkování je opravdu zdarma, ne že jsme jen odjeli bez placení. Ve městě jsou parkoviště, kde můžete stát dva dny, a nic nezaplatíte. My si vybrali to u mostu s UFO restauraci, takže jsme hned měli co obdivovat. Jak jsme most přecházeli, koukali jsme na Bratislavský hrad. Poté jsme se vydali po břehu Dunaje směrem ke galerii Eurovea a cestou minuli několik památek. Galerii doporučuji si projít – po obou stranách je co k vidění. A také se v ní dobře najíte, což jsme udělali v podvečerech.

Ubytování za pár korun pod Bratislavským hradem

Od galerie jsme se vydali směrem k Bratislavskému hradu, kde je větší prostranství a hrad si můžete nafotit ze všech stran. Zrovna tak máte výhled na řeku a UFO. K hradu určitě doporučuji vrátit se také večer, třeba kolem 22h. Prostranství je v tu dobu ještě otevřené, lidí je málo a hrad jakoby září krásnou bílou barvou.

Od hradu jsme se vydali směrem dolů do města, kde jsme po pár krocích měli domluvené ubytování v Art Hostel Taurus. Vzpomínám si, že pro tři vyšla noc na pár stovek na jednoho a pokoj jsme měli opravdu takřka pod hradem, snídaně v ceně.

Jakmile jsme se ubytovali, vydali jsme se na prohlídku města – viděli jsme Prezidentský palác z obou stran, budovu Slovenského rozhlasu, Slovenské národní divadlo a nechyběl ani Čumil. Samozřejmě zmiňuji jen nejzajímavější místa, v Bratislavě je toho mnohem víc. V podvečer po večeři jsme si také přešli most Apollo a podívali se na město z druhé strany Dunaje.

Nevynechejte Slavín

Po noční prohlídce hradu jsme ráno po snídani vyrazili na památník Slavín. Ten se nachází na kopci, takže z něj máte krásný výhled na Bratislavu. Toto místo se mi líbilo asi nejvíce – je hezky upravené, prostorné, barevné. Nevynechejte ho, byla by to škoda. Po poledni jsme dále chodili městem a zašli například k modrému kostelu sv. Alžběty.

Jak se čas nachýlil, vyrazili jsme odpoledne autem zpět do Brna. Už jsem ale zmínil, že nás čekala ještě zastávka na Devíně, kde zaplatíte menší vstupné a můžete si projít hrad, ze kterého opět vidíte na Dunaj.

Komentáře

Žádný komentář.

Napište komentář

Zzobrazí se po schválení.