blog.petrloukota.cz

Blog o cestování po Evropě i USA

Petr Loukota
Ahoj, vítejte na mém blogu o cestování.
Najdete zde články, ve kterých snad naleznete inspiraci nebo zavzpomínáte na své vlastní cesty.
2. 2. 2013 literatura, osobní rozvoj 2 minuty čtení

toman_debordelizace_hlavyNikdy jsem nečetl žádnou knihu. Tedy… nikdy jsem nečetl žádnou knihu dobrovolně. Tedy… četl jsem dobrovolně Malýho prince, několikrát. Četl jsem všechny díly Pottera. A četl jsem Na západní frontě klid. Nic víc. Ale vždycky jsem si říkal, že až budu velkej, něco si přečtu. A tak jsem taky udělal.

Měl jsem děsnej bordel v hlavě, nevím, jestli to znáte. Nemohl jsem spát, pořád jsem řešil minulost, měl jsem depresi z různých věcí (mimochodem vždycky v tom jsou ženský). A tak jsem se svěřil jedné kouzelné víle a ona mi doporučila knihu. Jmenuje se Debordelizace hlavy (ta kniha, ne ta víla), a kdybych měl shrnout, o čem je, tak se věnuje osobnímu rozvoji. Jejím autorem je Ivo Toman, i o něm jsem si na internetu hodně přečetl včetně několika článků od něj. Koukal jsem taky na nedávný Hyde Park s ním a mluvil poněkud rozumně, i když ne vždy. Ale to není důležité, jeho kniha mě inspirovala a pomohla mi.

Debordelizace hlavy vám pomůže udělat si pořádek v hlavě, jak jinak. Utřídíte si myšlenky, a pokud tu knížku pochopíte, přestanete přemýšlet o blbostech a svoji životní energii budete věnovat do něčeho, co pro vás má nějaký význam. Tedy věcí, které můžete ovlivnit a mohou vám osobně něco přinést. Já tu knihu pochopil, i když mám před sebou velký kus cesty. Uvědomuju si, že v ní jsou psány pravdivé věci, a pokud se jimi budu řídit, bude mi líp a dotáhnu to v životě dál. Proto se tou knihou chci řídit a taky si přečíst knihy další.

Ivo Toman vám pomůže pochopit lidské myšlení a vysvětlí vám, proč sami sebe nemáte zbytečně trápit. Vaše myšlení rozhoduje. S Debordelizací hlavy najdete vaše životní hodnoty a podle nich se naučíte rozhodovat a jednat nebo si minimálně uvědomíte, že se máte rozhodovat podle těchto hodnot. Zapomenete na minulost, budoucnost a budete žít přítomností. Zkrátka budete šťastní a spokojení, práce vám půjde od ruky a i v ostatních oblastech se vám bude dařit. Pokud se tou knihou dokážete řídit. Není to lehké, ale já to chci zkusit.

Pokud jsem vás inspiroval k četbě, jsem rád. Sám tu mám na stole další knihu Iva Tomana, jmenuje se Motivace zvenčí je jako smrad – má on ale zajímavý názvy knížek, že? Přesně ale vystihují, co chce autor říct…

Komentáře
28. 11. 2013 Petr Loukota

Anabela: Ahoj. Díky za komentář a přeji, nejen s touto knihou, mnoho štěstí. :)

28. 11. 2013 Anabela

Vypadá to docela slibně… hyde park sleduji pravidelně, ale tenhle mi asi zrovna ušel… myslím, že něco takového by mě nenechalo chladnou..

Upřímně úplně vím, jak se cítíš, když mluvíš o tom bordelu v hlavě. Pro mě je to velice stresující záležitost… každý má v minulosti nějaké krávovinky (vždycky jsou v tom chlapi, koneckonců)..

Teď jsem si ji objednala spolu s několika dalšími motivačními srandami, tak snad to pomůže.

3. 2. 2013 mf

také jsem teď o koupení nějaké knihy od Tomana uvažoval, jinak mohu vřele doporučit četbu od Jan Melvil publishing, je tam spousta velmi zajímavých kousků

Napište komentář

Zzobrazí se po schválení.